fbpx Skip to main content

Introducció

Es tracta d’un curs que combina la pràctica i la teoria i que vol apropar el món del debat universitari als estudiants de la nostra universitat. Aquest curs tractarà temes d’oratòria en general, com l’expressió corporal i no verbal i la construcció de discursos, però també té l’objectiu de fer pensar i raonar als estudiants, i de millorar la seva lògica. A classe també s’enfrontaran en debats (formats acadèmic i parlamentari) on hauran d’aplicar totes les estratègies i els conceptes ensenyats, parlant de temes molt diversos.

Destinataris

Qualsevol interessat. Tenen preferència els estudiants de la UB, seguits pel col·lectiu universitari en general, i després d’aquests la resta de persones.

Dates, horari i lloc

Grup Dimarts      – entre les 12:00h i les 14:00h, Facultat de Dret UB
Grup Dimecres    – entre les 19:00h i les 21:00h, Facultat de Geografia i Història UB

Objectius

Donar eines per parlar en públic i millorar l’oratòria dels participants, així com ensenyar-los a planificar i afrontar discursos. Fomentar l’esperit crític i augmentar la capacitat de raonament dels estudiants, de manera que puguin desenvolupar les seves idees de manera lògica i distingir els punts febles dels arguments d’altres i dels propis. Familiaritzar-los amb les normes bàsiques dels principals formats del debat universitari del moment: acadèmic i parlamentari. Entendre els rols dels oradors i les estratègies associades a cada part del debat. Conèixer el món del debat competitiu del moment, a l’àmbit local, nacional e internacional.

Programa

Construcció de discursos: gestió de nervis, estratègies i estructura del discurs. Argumentació i refutació: lògica, fal·làcies, mètode ARE. Debat acadèmic: normes, rols dels oradors, tècniques. Debat parlamentari: normes, rols dels oradors, cambres i conceptes de BP. Debat universitari: funcionament i circuit actual.

Metodologia

Classes explicatives combinades amb exercicis de pràctica, individuals i en grup, seguits d’un feedback del formador.

Avaluació

Es valoren l’expressió verbal i no verbal, així com la comprensió dels formats de debat tractats. El requisit per superar el curs és completar un 80% de la participació corresponent al curs (compten les classes pràctiques i les activitats al llarg del curs).

Durada

Aquest curs té una durada total de deu setmanes.
Comencem el curs a partir de la setmana del dia 25 de setembre.

Reconeixement Acadèmic

1 crèdit optatiu ECTS

Preu inscripció general

40€

(30€ per alumnes matriculats a la UB)

Inscripcions Obertes!

(per temps limitat)

Paga amb targeta l’import del curs. Pots pagar-ho per targeta de crèdit en el següent enllaç. Ens posarem amb contacte amb tu per informar-te de qualsevol novetat.

Matrícula GeneralMatrícula UB

© Associació de Debat de la Universitat de Barcelona. Powered by Vernetica.

×