fbpx

Introducció

Formació avançada de debat. Els estudiants familiaritzats amb els formats principals de debat universitari (acadèmic i parlamentari) podran aprendre les tècniques i estratègies necessàries per defensar postures, i com fer-les servir en situacions concretes.

El curs està especialment recomanat per tot aquell que vulgui portar les seves habilitats com a debatent a un nivell competitiu.

Destinataris

Qualsevol persona que hagi fet anteriorment un curs d’iniciació al debat amb nosaltres o tingui experiència competint en debat universitari.

Dates, horari i lloc

Tots els dimarts al llarg de 10 setmanes, de 18:00 a 20:00h, començant el 10 de març de 2020.

Edifici Històric.

Objectius

Aconseguir un nivell avançat de debat dels estudiants, de manera que estiguin preparats per representar-nos als events competitius del debat universitari actual si així ho desitgen.
Dotar-los d’eines per defensar temes i postures complicades, i mantenir entrenada la seva capacitat de raonament i aplicació de la lògica.

Programa

Debat parlamentari: estratègies segons cambra, construcció de línies sòlides, impactes, comparatives de debat, estudi de casos.
Debat acadèmic: perfeccionament del mètode ARE, refutació de línies difoses, ús d’evidències.

Metodologia

Aprenentatge dels conceptes a través d’explicacions seguides de molta pràctica, i el feedback constant del formador.

Avaluació

Les intervencions es valoren segons les normes bàsiques del debat parlamentari i acadèmic. Els reglaments de l’últim campionat mundial de debat en espanyol (CMUDE Perú 2019, parlamentari) i de la nostra lliga interna (Lliga Interna de debat UB, acadèmic mixt) en són exemples de referència.

El requisit per superar el curs és l’assistència a més del 80% de les classes, sent la participació el més important.

Professorat

Joan Torres
Irene Tapial

Preu

20€

Com puc apuntar-me?

Estem preparant els últims retocs per oferir-te el millor curs de debat. Serà publicat la setmana del dia 9 de novembre.

© 2020 Associació de Debat de la Universitat de Barcelona.