fbpx Skip to main content

Introducció

Formació avançada de debat. Els estudiants familiaritzats amb els formats principals de debat universitari (acadèmic i parlamentari) podran aprendre les tècniques i estratègies necessàries per defensar postures, i com fer-les servir en situacions concretes.
El curs està especialment recomanat per tot aquell que vulgui portar les seves habilitats com a debatent a un nivell competitiu.

Destinataris

Qualsevol persona que hagi fet anteriorment un curs d’iniciació al debat amb nosaltres o tingui experiència competint en debat universitari.

Dates, horari i lloc

GRUP COMPLET – Grup Dimecres – entre les 19:30h i les 21:30h, EDIFICI HISTÓRIC UB

Objectius

Aconseguir un nivell avançat de debat dels estudiants, de manera que estiguin preparats per representar-nos als events competitius del debat universitari actual si així ho desitgen.
Dotar-los d’eines per defensar temes i postures complicades, i mantenir entrenada la seva capacitat de raonament i aplicació de la lògica.

Programa

Debat parlamentari: estratègies segons cambra, construcció de línies sòlides, impactes, comparatives de debat, estudi de casos.
Debat acadèmic: perfeccionament del mètode ARE, refutació de línies difoses, ús d’evidències.

Metodologia

Aprenentatge dels conceptes a través de molta pràctica i explicacions teòriques a travès del feedback constant del formador i altres exposicions.

Avaluació

Les intervencions es valoren segons les normes bàsiques del debat parlamentari i acadèmic. Els reglaments de l’últim campionat mundial de debat en espanyol (CMUDE) i de la nostra lliga interna (Lliga Interna de debat UB, acadèmic mixt) en són exemples de referència.
El requisit per superar el curs és l’assistència i participació del 80% del temps i activitats del curs.

Durada

Aquest curs té una durada total de deu setmanes.
Comencem el curs a partir de la setmana del dia 4 d’octubre i acabem la setmana del dia 10 de desembre.

Reconeixement Acadèmic

1 crèdit optatiu ECTS

Preu

28€

© Associació de Debat de la Universitat de Barcelona.

×