març 12, 2017

2a Lliga de Secundària de la Universitat de Barcelona

El 20 i 21 de Febrer es va celebrar la segona edició de la Lliga de Debat i Secundària de la Universitat de Barcelona convidant a escoles i instituts d’arreu de Catalunya. En aquests edició hi varen participar 14 equips.

L’Associació de Debat de la Universitat de Barcelona va aportar la majoria de jutges durant la lliga de debat.

El tema de debat era “Els animals tenen drets?”.

lliga de debat de secundaria universitat de barcelona 2017

lliga de debat de secundaria universitat de barcelona 2017

lliga de debat de secundaria universitat de barcelona 2017

lliga de debat de secundaria universitat de barcelona 2017

Objectius

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Aquesta activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.

 

Adreçat a

La participació en la competició està oberta a l’alumnat dels centres d’ESO i Batxillerat. Els equips han d’estar formats per un mínim de 3 i un màxim de 5 estudiants del mateix centre educatiu i estar representats per un capità-tutor designat pel centre.

Cada centre ha d’estar inscrit com a participant a una universitat de la Xarxa Vives, al campus de la qual competirà contra els equips d’altres centres que s’hagen adscrit a la mateixa universitat de referència.

 

Com es desenvolupa la competició

La Lliga consta d’una fase eliminatòria i d’una final. L’eliminatòria es disputa entre els equips dels centres inscrits a una mateixa universitat, que serà qui acollirà la competició. L’organització serà responsabilitat de la universitat. Al País Valencià comptarà amb la col·laboració d’Escola Valenciana i a Catalunya amb la del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L’equip guanyador de cadascuna de les eliminatòries locals passa a la final absoluta, que se celebrarà coincidint en lloc i dates amb la final de la Lliga de Debat Universitària.

 

Fase local

La fase local a la UB es realitzarà els dies 20 i 21 de febrer de 2017, a l’Aula Magna i al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585).

Els equips queden convocats a les 9.30 hores a l’Aula Magna per a la realització del sorteig.

Horari de la Fase Local

 

Fase final

La fase final es realitzarà del 27 al 29 d’abril de 2017, a la Universitat Pompeu Fabra [més informació]

Equip Guanyador de la II Lliga de Debat de Secundària:

lliga de debat de secundaria universitat de barcelona 2017 2

lliga de debat de secundaria universitat de barcelona 2017 2